Поддръжката на сайтове е важна за всеки бизнес, независимо от размера му. Добре поддържаният уебсайт е от решаващо значение за прогреса на Вашия бизнес в реално време. Всички фирми се нуждаят от редовна поддръжка на сайтове, за да привличат и задържат клиенти, да поддържат класациите за търсене в търсачките и да представят на обществеността нова информация, продукти и услуги. Поддръжката на уебсайтовете също е необходима, за да се запази стойността на уеб сайта с течение на времето.

Добре поддържаният сайт привлича нови клиенти и поддържа интереса на съществуващите такива. Вашият уеб сайт трябва да се поддържа чрез рутинно освежаване на съдържанието. Проверявайте редовно дали формулярите за контакт, адрес и телефонен номер работят.

Редовната поддръжка на сайт е от решаващо значение за класирането на сайта в търсачките. Уебсайтове със старо съдържание се класират по-ниско в списъците на търсачките. Ако не обновявате редовно уебсайта си, той ще се класира на по-задни страници в Google при търсене на съответната ключова дума.

Вашият уеб сайт е общественото отражение на Вашия корпоративен имидж. Лошо поддържан уебсайт с много грешки, невалидни връзки, мъртви страници и остарели информационни проекти, може да се превърне в основна причина да загубите потенциални клиенти. Проверявайте и коригирайте неработещите връзки във Вашия уебсайт, поправяйте граматически и правописни грешки незабавно след тяхното откриване.

Собствениците на сайтове може да не са наясно с изискванията за поддръжка на модерен уебсайт. Уеб сайтове, изградени на платформи с отворен код като Drupal и WordPress, са направени от код, написан от много различни програмисти. Това се прави с цел по-голяма ефикасност и по-малки разходи, но изисква последователна, щателна поддръжка за сигурност, стабилност и производителност. Ето някои от основните причини защо имате нужда от поддръжка на сайт:

Домейн – Всеки уеб сайт се нуждае от домейн. Фирмите, извършващи поддръжка на сайтове регистрират, настройват, управляват и обновяват името на домейна Ви, ако е необходимо. Повечето хора не знаят за настройките на DNS, MX записите, WHOIS регистрацията и т.н.

Имейл хостинг – Вместо да управлявате бизнес под Gmail, Yahoo или AOL адрес, използвайте професионален имейл адрес, който включва името на домейна на вашия сайт. Типичният формат на фирмения имейл адрес е контакт @ YourBusiness.com.

Бекъп – Ако уебсайтът Ви бъде хакнат и изтрит изцяло, трябва да започнете от нулата. За да избегнете тази опасност е необходимо да използвате бекъп, който също е част от задължителната поддръжка на сайт. Фирмите, предоставящи тази услуга, поддържат ежедневни резервни копия на уебсайта Ви. Вашите данни са в пълна безопасност!

SSL – уебсайтовете за електронна търговия трябва да бъдат защитени със SSL сертификат. В противен случай, личната информация на потребителите може лесно да бъде открадната. SSL сертификатите също така осигуряват и известен тласък за SEO оптимизацията, показвайки на търсачките, че сайтът е защитен.

Премахване на вируси – В случай, че Вашия сайт е хакнат (дори и с всички мерки за сигурност, това никога не е невъзможно), фирмите, поддържащи уебсайта премахват вируса, почистват интернет страницата и възстановяват данните.

Актуализации на сайта – Когато промените информацията в контакт формата, когато искате да се актуализират цените Ви, когато имате нови снимки, или нещо друго, за да добавите, премахнете или актуализирате интернет страницата, поддръжката на уебсайта Ви дава възможност да направи всички промени, които искате. Фирмите, предлагащи услугата поддръжка на сайтове, са на разположение чрез имейл, телефон или текстово съобщение, за да изпълнят Вашите искания за актуализация.

По-голямата част от собствениците на фирми разбират колко е важно да имат уебсайт, но често просто поръчват изработка на сайт, стартират го, но никога не го поглеждат отново. Ако сайтът Ви не се поддържа правилно, има голяма вероятност да загубите потенциални клиенти! Създаването на визуално привлекателен, удобен за ползване уебсайт, е чудесна първа стъпка, с която да представите своя бизнес пред света!

За качествена поддръжка на Вашия уеб сайт, свържете се с allxy.net