Може би, преди известно време, когато значителна част от обществото приемаше интернет за нещо ново и непознато, въпроса “защо имате нужда от изработка на уеб сайт” изглежда съвсем логичен. Но през последните няколко години ситуацията се промени значително и вече не е необходимо да разясняваме как Вашият собствен уеб сайт може коренно да промени бизнеса Ви.

Днес, за всеки участник на пазара наличието на свой собствен сайт е просто необходимост. Като две основни предпоставки, довели до това състояние, можем да отбележим бързото развитие на уеб технологиите и растежа на благосъстоянието на обществото.

Наличието на Интернет, както и наличието на компютърна техника, скоро доведе до факта, че много хора започнаха да прекарват голяма част от времето си онлайн – средно около три часа на ден. Интернет се превърна в основен източник на информация. Той постепенно започна да измества печатните медии и телевизията, вследствие на което започна да намалява ролята на телевизионната и печатна реклама.

Оценявайки какво се случва, бизнесът не може да не реагира на промените. Днес в мрежата има много различни видове търговски обекти. С помощта на Интернет, можете да намерите не само интересна за Вас информация за дадена фирма, но също така и да закупите храна, облекло, обзавеждане, домакински уреди и т.н. След като притежава уебсайт всеки предприемач получава редица предимства, чийто списък е доста голям.

По-долу сме посочили 9-те най-значими причини защо се нуждаете от изработка на уеб сайт за Вашия бизнес.

  1. Сайтът е лице на всяка модерна компания. В допълнение към реалните ползи, които могат да бъдат оценени чрез изчисляване на печалбите, сайтът значително подобрява имиджа на своя собственик. Към настоящия момент фирма, която няма уеб сайт и имейл адрес, се възприема от потенциалните партньори и клиенти като компания, която не цени имиджа си и не се опитва да се справи с времето!
  2. Сайтът е 24-часов виртуален офис. С постоянния ръст на броят на потребителите на интернет, броят на хората, които може да се нуждаят от информация за Вашия бизнес, също се увеличава. В този случай сайтът ще Ви предостави безценна услуга. Той може да се посещава денонощно, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината, от всяка цивилизована точка на планетата.
  3. Сайтът е визитна картичка на предприятието, която предоставя на потенциалния си клиент цялата необходима информация за контактите с Вас. След като влезе в сайта Ви, посетителят може да намери адреса на компанията, телефонният номер, номер на факс (някои фирми все още го използват J ), информация как да стигне до офиса (склада или до магазина), като се възползва от Google-картата, както и да научи работното време на Вашата компания.
  4. Професионалната изработка на уеб сайт Ви дава възможност да изразите себе си, да разкажете за компанията, нейните конкурентни предимства, нейните продукти, услуги, условията за сътрудничество и т.н. Според някои оценки, фирмите, които нямат представяне в интернет, могат да загубят до 25% от потенциалните си клиенти.
  5. Сайтът е многофункционален бизнес инструмент, който Ви позволява да отговорите на повечето въпроси от посетителите. Той може да съдържа информация за стоки и услугите, които предлагате, както и друга важна информация, която може да е необходима от Вашите партньори, доставчици или клиенти.
  6. Сайтът представлява собствен уникален медиен инструмент. В него могат да се представят различни, редовно актуализирани новини, например за живота на компанията, актуални промоции, отстъпки и специални оферти. Също така сайтът може да бъде оборудван с RSS-feed, абонаментна форма, която може да изпраща информация на заинтересованите хора.
  7. Сайтът е най-евтиният тип реклама. Чудили ли сте се защо сериозни, динамично развиващи се компании инвестират не малко пари в изработка на сайт? Те вече знаят как това помага на бизнеса!
  8. Правилно проектираният, професионално създаден и популяризиран сайт е инвестиция в дългосрочен план. Нека да дадем пример. Наемането на билборд за един месец е приблизително равно на разходите за създаване на Вашия сайт. Но разликата е, че сайтът ще работи не един месец, а много години. Сайтът информира целевата аудитория – тези, които търсят информация за Вашия или подобен продукт / услуга, а билбордът е само на едно място, за определено време, дори и това място да е достатъчно посещавано и популярно.
  9. Самият сайт намира нови клиенти. Както хората отиват в конкретен магазин и офис, за определено нещо, така и те посещават даден сайт с конкретна цел. Времената, когато хората се скитаха по улицата в търсене на подходящ магазин или офис, отдавна са изчезнали. Хартиените каталози и рекламните брошури са неудобни и рядко са на разположение в точното време.

Вашите клиенти вече търсят информация в интернет, но дали ще намерят Вашия сайт там, зависи от Вас. Сайтът ще отговори на типичните въпроси за клиентите и дори ще облекчи служителите на Вашата компания. Като правило, бизнес клиентите задават едни и същи въпроси, а мениджърите на компании отделят много време и енергия, за да отговорят на тях. Ако имате собствен уеб ресурс, имате възможност да анализирате най-често задаваните въпроси и след това да публикувате на сайта, отговорите на тези въпроси. Там можете да публикувате тематични статии, ценови листи, сертификати на производители, препоръки от благородни клиенти и други материали, които ще помогнат на потенциалните клиенти да получат цялата информация, от която се нуждаят.