По-лесният достъп до компютри, модернизацията на страните по света и увеличеното използване на смартфони са само част от причините, защо бизнесът инвестира не малко пари в изработка на сайтове. Въпреки това, използването на интернет често се отнася до текущото състояние на развитие на страната. Към март 2017 г., в Китай са имали общо около 731 милиона потребители и 287 милиона потребители на интернет в САЩ. Използването на широколентов интернет обаче не е така разпространен в много страни.

Социалните мрежи са най-популярната онлайн мрежа, базирана на активното използване. Свързването със семейството и приятелите, изразяването на мнения, забавленията и пазаруването онлайн са сред най-популярните причини за използване на интернет.

Използването на интернет е коренно различно в отделните страни по света. Исландия има 97,3% интернет трафик, Норвегия (96,8%), а Дания (96,3%) и т.н. Този процент изразява процента от населението, което използва интернет.

Но в някои страни потребителите на интернет са малка част от населението. Само 2,2% от нигерийците са интернет потребители, следван от Чад (2,7%), Гвинея (3,5%) и Конго (3,8%). Международния съюз по телекомуникация не успява да оцени интернет потребителите в някои страни, включително ограничителните режими на Северна Корея и Еритрея.

Може би не е изненадващо, че в това проучване се установява, че по-богатите страни са склонни да използват интернет повече от по-бедните нации. Осемдесет процента от населението на развитите страни са интернет потребители, срещу едва 15,2% от населението на най-слабо развитите страни. В Съединените щати 74,6% от населението използва Интернет и инвестират в изработка на уеб сайтове – висока численост в международен план, но по-ниска, отколкото в много други богати държави.

Според мащабно проучване, около 3,9 милиарда души в света не използват интернет и освен че са по-бедни, преобладават по-малко образовани, възрастни и жени. В доклада се посочва, че може да се наложи да се обърне внимание на “по-широки социално-икономически фактори”- особено в образователните нива, ако ООН иска да постигне целта си до 2020 г. да има 60% от световното население онлайн.

В доклада си Международния съюз по телекомуникация отчита редица други променливи в достъпа до интернет. Установено е, че въпреки факта, че повече от половината от хората в света не са били интернет потребители, 84% от населението на света живее в район, където има мобилен широколентов достъп. Един от проблемите може да е достъпът до устройства с възможност за интернет – между 20 и 40 процента от населението все още няма телефон.

В страна като Южен Судан има само 23,9 мобилни телефонни абонамента за всеки 100 души, констатира Международния съюз по телекомуникация. В Бурунди само 1,2% от домакинствата имат компютър.

Годишния доклад на Международния съюз по телекомуникация към ООН за измерване на информационното общество използва различни показатели за създаване на индекс за информационни и комуникационни технологии (ИКТ) по света. Агенцията установи, че Южна Корея е начело на индекса за втори пореден път.

Според проучване на Radicati Group от януари 2017 г. до края на 2017 г. ще има повече от 3.7 милиарда потребители на електронна поща по целия свят. Това означава, че близо 54% от цялата планета понастоящем използва имейл. Тъй като някои потребители имат няколко имейл акаунта (средно 1,70), има повече имейл акаунти, отколкото има потребители.

За някои демографски групи – като млади хора, завършили колеж и тези от домакинства с високи доходи – използването на интернет е неделима част от ежедневието. Въпреки това, различията продължават да се дължат на фактори като възраст, доходи, образование и общността.

Интересно е, че децата по света споделят сходни онлайн интереси. Във Филипините например децата обичат Facebook и YouTube, а техните топ онлайн дейности включват използването на социални мрежи, гледане на видеоклипове, използване на интернет за работа в училище и онлайн игри. С други думи, почти същите като в Европа. В Южна Африка, до двама от пет тийнейджъри търсят най-малко веднъж седмично здравна информация онлайн.

Като цяло, ако искате да разгърнете потенциала на Вашия бизнес, трябва да обърнете внимание на онлайн присъствието си. Създаването на уеб сайт за Вашия бизнес, услуга или продукт, е първата стъпка в правилната посока към успеха!