Трудно е да се повярва, но само 53% от малките фирми имат собствен уебсайт. Може да звучи абсурдно, но 19% от компаниите твърдят, че нямат уеб сайт, за да избегнат ненужни загуби. Много мениджъри не разбират, че всъщност сайтът може да бъде пуснат дори със малко средства. С необходимите знания и умения, можете да си купите домейн, да закупите хостинг, да инсталирате WordPress и да си купите готов шаблон само за сто долара. Запитайте се: желаете ли с малка инвестиция да имате страхотен сайт? Вероятно се питате какво е WordPress и дали е достатъчно добър, за да отговори на Вашите нужди.

Какво е WordPress?

WordPress е според мнозина най-добрата система за управление на съдържанието, налична днес. Тя Ви позволява лесно да създавате, редактирате и управлявате публикувано съдържание на сайта си, без да се налага да разбирате от програмиране. Днес над 22% от сайтовете в мрежата са изработени с WordPress.

Противно на общоприетото вярване, WordPress не е просто платформа за блогове. Можете също така да използвате WordPress за изработка на сайт – бизнес уеб сайтове, търговски сайтове, онлайн магазини, професионално портфолио и много други.

Защо изработка на сайт с WordPress? Има много причини. Ето няколко от тях.

1. Спестете пари
Обикновено наемането на програмист за създаване на уеб сайт в HTML може да струва от хиляда до няколко хиляди лева. Добавете към това първите разходи за хостване и поддръжка на сайта и ще имате вече не малка сума. Поради тази причина много хора предпочитат изработка на сайт с WordPress за своя бизнес. Наемането на програмисти за създаване на голям и тежък HTML сайт за някои може да има смисъл, но за всички останали изработка на сайт с WordPress е наистина добро и рентабилно решение.

2. Изработка на сайт, който да отговаря на Вашите нужди
По принцип, когато споменавате WordPress, мнозинството от хората се сещат за блогове, изградени на тази платформа. Въпреки това, WordPress е много по-функционална платформа, отколкото предполагате – с нея можете да създадете каквото Ви харесва. Дори големите марки я използват.

3. Освободете се от посредниците
Съдържанието на сайта предполага голямо количество работа. Имате нужда от оптимизиране на сайта за мобилни устройства, надеждно защитени от атаки от хакери и непрекъснато актуализирани с прясно съдържание. С персонализиран сайт ще трябва да наемете програмист, който да разбира от всичко това. В случая на изработка на сайтове с WordPress обаче този проблем не възниква – с минимални познания просто трябва само едно кликване, за да се актуализира системата, да се инсталират приставки за защита и дори да се добавят и управляват всички страници на сайта. Помислете за времето и парите, които можете да спестите.

4. Хиляди шаблони, от които можете да избирате
Една от причините, поради които толкова хора използват WordPress за изработка на сайт е, че платформата Ви дава достъп до хиляди красиви шаблони за различни видове сайтове. Например, ако планирате да създадете сайт за ниша, да речем, за сайт на строителна фирма или козметичен салон, можете бързо и лесно да намерите шаблона, който Ви трябва.

5. Възможност за изтегляне на сайта чрез плъгини
WordPress плъгините Ви позволяват да разширите функционалността на Вашия сайт. С помощта на тези приставки можете да създадете страница за контакти за сайта си, да добавите платежна система, да подобрите оптимизирането за търсещите машини, да добавите допълнителен слой за сигурност и дори да създадете целеви страници – всичко това само с няколко кликвания. В официалната база данни на WordPress са налице над 43 000 плъгини.

6. Конфигурирайте сайта в рамките на пет минути
Инсталирането на WordPress е като разходка в парка – също толкова просто, лесно и приятно. Повечето хостове предлагат инсталирания с едно кликване, които Ви позволяват да инсталирате WordPress след няколко минути.

7. Приятен интерфейс
Не е нужно да разбирате от кодиране или да имате голям опит в уеб дизайна, за да работите с WordPress – системата предлага приятелски потребителски интерфейс, който Ви позволява да управлявате сайт от един администраторски панел. С помощта на редактор на живо можете да добавяте нови страници, публикации и снимки към сайта.

8. WordPress непрекъснато се развива и актуализира
Това позволява не само разширяване на функционалността на сайта Ви, но и намаляване на риска от заразяване на сайта с вируси.

9. Актуализациите на WordPress са възможно най-прости и удобни
Те не изискват много часове работа и следователно могат да се извършват безпроблемно и много просто закоето няма да са нужни разходи.

10. WordPress е много гъвкава система
Можете да създавате визитки, корпоративен уеб сайт, каталози, нестандартни проекти. Използваната функционалност е много широка поради големия брой приставки и разширения. Сайтовете, създадени в тази система за управление, са толкова разнообразни, че е почти невъзможно да се разбере, че този сайт е проектиран върху него.

11. Контрол на достъпа
Възможност за създаване на допълнителни профили с различни права за достъп.

Това е само основната част от предимствата на WordPress.

WordPress се препоръчва за употреба от професионалисти по целия свят, именно за това сайтовете, изработени от allxy.net, са базирани на тази платформа.