Инвестиция или пари на вятъра е SEO оптимизацията? Нека погледнем по-отблизо.

1.Получавате дълготрайни резултатите на ниска цена (в сравнение с Adwords и PPC)

При добра SEO оптимизация на Вашия сайт, той ще попадне сред първите резултати при търсене в Google. При това положение не е необходимо да плащате на кликване или да отделяте бюджет за реклама. Едно от основните предимства на SEO оптимизация на сайтове е, че това е инвестиция, която се прави веднъж и дава дълготрайни резултати. С малко усилия и известна доза средства за SEO разходи, ще получите постоянен трафик към Вашия уеб сайт. Не е нужно да плащате 1 лв. за всеки, който кликне върху рекламата Ви. За разлика от платените реклами, трафикът Ви няма да падне до нула, когато спрете да инвестирате в реклама. SEO Ви спасява от необходимостта да имате хиляди платени реклами в мрежата.

2. Определено увеличение на трафика

SEO оптимизация на Вашия сайт ще Ви даде резултати (не веднага, но много скоро) и веднага щом започнете SEO оптимизацията, трафикът ще се увеличи с постоянна скорост. С помощта на инструменти за проследяване на трафика към сайта, можете ясно да проследите как все повече хора посещават сайта Ви.

3.По-висока надеждност на марката, хората вярват в Google

Хората вярват, че първият резултат в Google е уважавана компания, която заслужава тяхното внимание и отделено време. Вие сте човекът, който конкурентите искат да победят. Колкото по-назад сте в класирането в Google, толкова повече хора са скептични по отношение на уебсайта Ви. Ако в Google има място, посветено на вас най-отгоре, особено ако е в списъка с най-важните подстраници, изброени под основната начална страница, той дава на уеб сайта Ви надеждност. Добрата SEO оптимизация на сайта Ви е изключително предимство, върху което трябва да се фокусирате. Платените реклами в Google дават краткосрочен ефект, а също така и много хора имат инсталирани рекламни блокери в браузърите си.

4. По-добра възвращаемост на инвестициите, отколкото обикновени реклами

Когато купите 1000 посетители от платена реклама, 2% от тези посетители могат да се превърнат в продажба. Когато получите 1000 кликвания от SEO, 4% от тези посетители ще се превърнат в продажба, което ще доведе до по-добра възвращаемост на инвестициите. Този по-висок процент на реализация е само още едно от предимствата на SEO, които не могат да бъдат съчетани с друга форма на маркетинг. Търсенията от Google действително привличат хората, които се интересуват от Вашия бизнес, услуга или продукт. Рекламите могат да бъдат от всеки. Много хора могат да кликнат без да искат върху реклама.

5. Вашите конкуренти инвестират в SEO оптимизация

Все повече хора започват да осъзнават, че ползите от SEO са изключително високи. Вашите конкуренти знаят това и започват да се възползват от оптимизация на сайтове. Ако конкурентите Ви имат по-добра SEO оптимизиция, те ще се появят пред вас в Google и ще получат всички тези посещения, които могат да доведат до продажби, преди Вашият уеб сайт да бъде открит. Няма значение дали сайтът Ви предлага по-добри услуги или цени. Наемането на по-добра компания за SEO оптимизация или инвестирането в квалифициран персонал на SEO може да бъде точно това, което е необходимо на Вашата фирма да се класира над вашите конкуренти в google.

6. Приведете бизнеса си на следващото ниво

SEO може да донесе хиляди посетители на уебсайта Ви на ден. Това може да постави фирмата ви в положение, при което трябва да се разшири до по-голям уеб сървър, за да приспособи трафика и продажбите към уебсайта Ви. SEO е наистина страхотна инвестиция за Вашата компания и може да бъде това, което трябва да вземете до следващото ниво.

7. 250 милиона уебсайта в мрежата, SEO ви отличава

Има над 250 милиона уебсайта в мрежата. Може да е доста трудно да си изградите име с такава голяма конкуренция. Използването на SEO ще направи така, че Вашата марка да се открои от останалите.

8. 60% от кликванията в Google отиват до първия получен резултат

Това означава, че само 40% от кликванията остават за втория резултат в Google за конкретната ключова дума. Осигуряването на това първо място в Google е сигурен начин да спечелите хиляди посетители. Качествената SEO оптимизация със сигурност е инструментът, необходим за спечелването на това първо място.

9. Ще имате достъп до данни

Можете да разгледате данните за ключовите думи, които са най-търсени от потребителите. Можете да използвате тази информация във Ваша полза и да намерите ключова дума с висок обем на търсене с ниска конкурентоспособност. Въпреки че може да е трудно да се установи, тази ключова дума има потенциала да донесе хиляди продажби на месец на уебсайта Ви. Данните за клиентите са изключително ценни в този бизнес.